Smartphones met sim only abonnementen hebben zich in de loop der jaren in gigantische sprongen ontwikkeld. U kunt uw telefoon nu voor vrijwel alles gebruiken: van het betalen van rekeningen, tot het controleren van belangrijke e-mails, tot het opslaan van gevoelige gegevens en media. Er is niet veel dat smartphones niet kunnen doen.

  • Met dit soort technologische vooruitgang zijn de risico’s ook enorm toegenomen. Dit betekent dat het kleine apparaatje dat zo goed in je handen past, je in groot gevaar brengt als je je bewaking in de steek laat en het gestolen, gehackt of beschadigd laat worden.

1. Gebruik goede codes bij het afsluiten van je sim only

Dit zou duidelijk genoeg moeten zijn, maar het zou je verbazen hoeveel mensen niet eens de moeite nemen om een slotcode voor hun telefoon en simkaarten in te stellen. Het wrijven gaat veel verder dan verloren contacten en mogelijk gemiste afspraken. Worst case scenario: als je telefoon wordt gestolen of verloren gaat, zullen je gegevens kwetsbaar zijn voor mensen met slechte bedoelingen.

  • Vermijd dit probleem door niet alleen op uw telefoon, maar ook op uw simkaart een wachtwoord in te voeren. Op die manier zou je jezelf op zijn minst wat tijd geven om iets aan het verlies te doen voordat iemand anders je passcodes kan kraken.

2. Kijk welke draadloze netwerken u verbindt met je sim only abonnement

We leven in het tijdperk van de sociale media, waarin mensen zich goed weten te verbinden met anderen over de hele wereld. Online verbonden blijven zuigt meestal gegevens op en drijft uw telefoonrekeningen door het dak, daarom zijn wifi-verbindingen een uitkomst. Als u echter niet oppast met welke u verbinding maakt, kunt u uw telefoon gewoon onderwerpen aan kwaadwillende partijen.

Gelukkig zijn er smartphones geprogrammeerd om de kans op dit risico te verkleinen. Maak er een gewoonte van om je draadloze verbinding uit te schakelen als je hem niet gebruikt. Deze tip lost eigenlijk twee problemen op: u helpen om data-inbreuk op uw telefoon te voorkomen en uw batterij langer te laten meegaan.