Voor veel mensen is het beheren van een creditcard moeilijker dan het verkrijgen van een creditcard. Elke keer dat u een creditcard gebruikt, leent u geld dat u moet terugbetalen. Als u uw saldo niet elke maand volledig betaalt, voegt uw schuldeiser rente toe over het totale bedrag dat u verschuldigd bent.

Hier zijn enkele tips voor een verstandig gebruik van creditcards:

Maak kennis met alle verantwoordelijkheden bij het bezit van een creditcard. Denk goed na voordat u besluit uw eerste kaart te pakken. Is een creditcard of geld lenen echt nodig, of zou een andere optie even goed werken?

Als je jonger bent dan 21 en je een creditcardaanbieding per post ontvangt, voel je dan niet verplicht om deze te accepteren. De wet staat bedrijven niet toe om creditcards op de markt te brengen aan mensen onder de 21 jaar, tenzij u een medeondertekenaar heeft of bewijs heeft overgelegd van uw vermogen om de betalingen te verrichten.

Kies verstandig. Houd bij het selecteren van een creditcard rekening met alle rentetarieven en terugbetalingsopties. Vergelijk verschillende kaarten op basis van uw behoeften en uw mogelijkheid om alle aankopen volledig te betalen. Let op het volgende:

Een laag jaarlijks percentage (APR), waardoor de rente die u moet terugbetalen wordt verlaagd: Pas op voor lage introductietarieven die na een bepaalde periode (niet minder dan zes maanden) kunnen stijgen.

De renteberekeningsmethode: dit kan veranderen hoeveel rente u betaalt.

Wilt u een creditcard aanvragen dan kunt u dat online doen. U kunt hier een overzicht goedkoopste creditcards krijgen.

Lage of geen jaarlijkse kosten die uitgevende instellingen in rekening kunnen brengen: als de uitgevende instelling een jaarlijkse vergoeding in rekening brengt, vraag hen dan om hiervan af te zien of accepteer de creditcard niet.

Alle andere kosten (kosten voor late betaling, transactiekosten, kosten boven de limiet, enz.): Deze kunnen de totale kosten van uw kosten verhogen.

Respijtperiodes: sommige creditcards brengen rente in rekening vanaf de dag dat u kosten in rekening brengt op uw account. Andere kaarten bieden u een uitstelperiode om uw saldo te betalen voordat de rente begint op te lopen.

Kredietlimieten: om een ​​redelijke betaling te behouden, moet u uw kredietlimiet laag houden (overweeg een limiet van $ 500 of minder).

Services en functies, zoals contantkortingen, frequent flyer-miles, uitgebreide garanties, gemakscontroles, enz .: Er kunnen gevolgen zijn voor de werkelijke kosten van deze programma’s, vooral als u rekening houdt met rente en andere kosten.